De dansvoorstelling ‘LABA’ (Somalisch voor twee) gaat over de relatie tussen het individu en een land/thuis dat officieel niet bestaat, zoals Somaliland. Wat doet dat met iemand. Waar identificeer je je dan mee. In een landschap waar steeds meer individualisering en polarisering plaatsvindt, kun je je steeds sneller ontheemd voelen. Wat echoot er door als je niet naar huis kunt?
In ‘LABA’ verkent Yusuf Boss het onderwerp ‘thuis zijn’ vanuit de fundamenten van Hiphop en de ‘Haka’ van de Maori. Bei- de stijlen hebben een sterk collectief karakter. Wat verbindt deze stromingen en waar liggen de verschillen?
Er loopt in Nederland veel choreografie talent rond met wie de Club zich verwant voelt. In Club Guy & Roni Invites zet de Club deze makers in de schijnwerpers. |
Lunatics and Poets verbindt verschillende disciplines en initeert hiermee een diverse dialoog. Tot hun meest recente werken behoren de film- en theater installatie ‘South of No North’ en de voorstelling ‘I am a poem, there is no way out’. Met het laatste stuk wonnen zij naast de RIDCC 2018 ook de Golden Butterfly Award Dance Fest (2019) en de eerste prijs op Festival10Sentidos Valencia (2020). De korte film ‘The Long Goodbye’ (2020) ging in premiere op het Fashion Film Festival Milano in Januari 2021.
Momenteel werken ze onder de vleugels van Club Guy & Roni, met de Poetic Disasters Club. Zo hebben ze in de zomer van 2021 ‘The People Look Like Flowers at Last’ gepresenteerd in het NITE hotel. In juli 2021 ging het nieuwe locatie werk ‘Hurry Slowly, but Hurry’ in premiere op Over het IJ Festival in Amsterdam, als onderdeel van Het Atelier, het talentontwikkelingstraject van Oerol en Over het IJ Festival.
Choreografie ‘Laba’: Mohamed Yusuf Boss Choreografie ‘Postcards from a better world’: Anna Jacobs en Hanna van der Meer (Lunatics & Poets) Dans: 5 dansers Begeleiding: Roni Haver |
Dans | medio november 2022 t/m januari 2023 | Kleine zaal |